İyi ve güzel şeyler

Hayatta güzel ve iyi şeyler de oluyor. Eminim aile kuran, çocuk yetiştiren, iş kuran, okumaya devam eden, düne, bugüne değil de yarına bakan insanlar bunu sadece alışkanlıkla yapmıyorlar. Eminim sandığın dibinden çıkan bir umut kuşu var bir yerlerde.

Bizim çocukluğumuzda ortam o kadar kötüydü ki, bugünün ortamında geçmişin hayal meyal hatırlanan kabusları gibi geliyor. Ne kimin kimi öldüreceği belli, ne seçilen politikacıların hükümet edip edemeyecekleri. Evdeki margarin tenekesi boşaldığında yenisinin bakkalda olup olmayacağı belli değil. Margarin olsa, yemek yapacak LPG bayide belki var belki yok.

Benim yaş grubumda ve daha yaşlı olanların ortamdaki mevcut değişimlere bakışımızın gençlerden daha olumsuz olmasının sebeplerinden biri bu. Mevcut durum iyidir, kötüdür, umut vardır, yokturdan öteye, bir şekilde kurtulduğumuz geçmişin berbat günlerine dönme korkusu yaşıyoruz bence.

İlginç şekilde o kötü günlerden bir sürü güzel hatıramız da var. Bunu açıkçası ailelerimizin fedakarlıkları ve iyilikleri dışında bir gerekçe ile açıklayamıyorum. Bugünlerde aile olma cesaretini ya da aptallığını (ne açıdan bakarsanız artık) gösteren kişilere saygı duyuyorum.

Published by

Can Baysal

It is fortunate that I am not famous, as any biographer and or journalist would definitely have problems while gathering information on my background. What I am basically is a renaissance man in modern age with diverse areas of interest and some interconnected subjects of expertise mainly centered around ICT.

. TR MOL