Geleceğe hazırlık…

Meslek hastalığı olarak, dünyayı bırakıp gidenlerin arkalarında kalan hesapları beni hep rahatsız etti. Bir iki yıl önce kaybettiğimiz bir hocamın son işinde 10. yılını kutlamam için mesaj alınca geçen gün, yine aklıma takıldı bu konu.

Google’ın bir hizmeti varmış, uzun süre hesap kullanılmazsa ve kullanıcı gerekli hazırlığı zamanında yapmışsa, hesabı vekil tanımlanan birine konuyla ilgili bir vasiyet mesajıyla beraber aktarıp özel bir statüye çekiyor, mail atanlara da bir “ofis dışı” mesajı, aslında “hayat dışı” tabii, gönderiliyor.

Bu aralar ölmeyi pek düşünmüyorum, ama insanlar genelde düşünmezken ölüyorlar, tedbiri almak lazım bence… Tabii insanın arkada bırakacak serveti, hanları hamamları olmayınca, neyi kime miras bırakacağını düşünmemiş oluyor. 15-20 saniye sürdü, yaşarken inandıramadığımı, belki öldükten sonra inandırabileceğimi bulmak. Sanırım kültürel bir şey bu, dünyadan kopamayıp, giderken, gittikten sonra, burada yaşadığımız dertleri arkadan da olsa çözmeyi ummak.

Published by

Can Baysal

It is fortunate that I am not famous, as any biographer and or journalist would definitely have problems while gathering information on my background. What I am basically is a renaissance man in modern age with diverse areas of interest and some interconnected subjects of expertise mainly centered around ICT.

. TR MOL