Günden kalmaya devam edenler

Gün bitmedi ama benim bir durup geri bakmam gerekiyor sanki.

  • Gazetecilik yapan çok arkadaşım yok, insanlara yönelik genelleme yapamıyor olmam lazım, ama bugün çok kökten bir şey fark ettim. Yabancı medyanın Türkçe ya da Türkiye kaynaklı haberleri de en az yerli haberler kadar kalitesiz. Kuruluş kararnamesini okuyacak kadar yakın takip ettiğimden, patronunun Türkiyede müteahhitlik yapmadığına emin olduğum bir tanesine kadar çok değişen bir şey yok. Uff, Robert Fisk’in ülkeye giriş yasağını kaldırsa biri, iyi olacak sanırım.
  • Twitter’ın iyi filtrelemeyle çok düzgün bir haber kaynağı olabileceğini gördüm bugün. Kim o kadar uğraşıyor bilmiyorum ama değer, neler olup bittiği hakkında fikri olmadan yaşamak bir yere kadar.
  • Linux yaygınlaşmaya başladığı sıralarda belli çevrelerde yaygın bir deyiş vardı “Linux, power to the wrong hands” diye. Aynı şeyi Python için de söylemek mümkün.
  • Hep kullanılan bir laf vardır, “Vefa semt adı oldu” diye. Ben çok şanslı bir şekilde Fatih’ten olup, Fatih’te büyümeden oraları öğrendim. Boza Vefa’dan, Köfte Malta ya da Karagümrük’ten, hamur işleri Draman’dan alınır. Fatih’in en iyi aktar ve peynircileri (şarküteri demek eskiden cesaret gerektirirdi, artık tavsamıştır) Karagümrük’tedir. Bütün bunların ötesinde, kimseden kendi gösterdiğinizden fazla vefa beklemenin anlamı yok. Ben Fatih’e yılda iki üç kere arkadaş zoruyla gidiyorum, yolda gören mahalleli tabii turist muamelesi yapacak. İnsanlarda neden daha farklı gelişsin. Bunun getirdiği kısır döngüyü ancak bir taraf fedakarlık yapar, diğeri de kıymetini bilirse aşmak mümkün.
  • Şımarıklık sadece $BUGUN CANIMI SIKAN KIMSELER$ kitlesine özgü değil. Sıpa üstümde uyudu, ne kalkıp çay alabiliyorum, ne de, telefon uzakta kalmış, fotoğrafını çekemiyorum. Kedi milleti işte, bir kere kuyrukları kalktı mı iş bitiyor, üfff, hadi be oğlum uyan artık…
  • İyi kapatmak adına: Gençlerin hatırladığı, ilgilendiği kaliteli şeyler olması güzel. Ne yazık ki azınlık böyle, ama “iyiler” her zaman azınlıktaydı. Ali Çınar da olsa Ahmet Kaya da referansınız, bu değişmiyor.

Published by

Can Baysal

It is fortunate that I am not famous, as any biographer and or journalist would definitely have problems while gathering information on my background. What I am basically is a renaissance man in modern age with diverse areas of interest and some interconnected subjects of expertise mainly centered around ICT.

. TR MOL